2019-08-24 15:31:19• hírek • Nagy Tímea

Felavatták Szatmár megye egyetlen mozgássérült hintáját

A Máltai Szeretetszolgálat szorgalmazta azt a hiánypótló projektet, melynek nyomán szombat délután, a Kossuth-kertben felavathatták Szatmár megye egyetlen mozgássérült hintáját.

Megannyi önkéntes, család és támogató kísérte figyelemmel a 18. PMN keretében lezajló ünnepséget 16 órától, mikor a nyolc hónapnyi készülődés, munka és ügyintézés után, végre megvalósulhatott a régen várt projekt. 

Az anyagiak előteremtése azonban nem volt egy könnyű feladat, hiszen maga a szerkezet 15210 lejbe került. Ezt a szervezet több forrásból gyűjtötte össze, a jótékonysági estből nagyszerű támogatás, 11000 lej bevétel kerekedett, 3000 lejt a szatmárnémeti Református Gimnázium Adventi Vásárának bevételéből kaptak, a fentmaradó 2000 lejt pedig a mindig jószívű hegedűművész, dr. Fátyol Rudolf jótékonysági hangversenyén gyűjtöttek.

A megépítésben szatmárnémeti vállalkozások nyújtottak segédkezet. Az alap elkészítésében és a betonozásban a Tarr Beton vállalt oroszlánrészt, de számos önkéntes is eszközt ragadott, s kivették a részüket a kivitelezésből is. Szombat délután a hinta letakarva, masnival átkötve várta a leleplezést és az áldást.

A szalag átvágását megelőzően Kereskényi Gábor polgármester szólt a közönséghez, aki ezúttal is megköszönte a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy folyamatosan segítenek a rászorulóknak. "Egy olyan világban, mely az individualizmus felé hajt, különösen értékelendő, hogy a szervezet ennyire odafigyel másokra, és ezt az üzenetet kell tovább vinni. Különösen büszke vagyok arra, hogy a megyében - sajnos - ez az egyedüli mozgássérült hinta. Figyeljünk oda egymásra, hiszen így lehet csak közös jövőnk." - mondta a polgármester.

A leleplezésben a szervezet önkéntesei segédkeztek, és közösen fedték fel, hogyan is néz ki a sokak által várt hinta.

A következőkben, a helyi mozgássérült társadalom nevében ifj. Átyim Pál szavait a testvére osztotta meg az egybegyűltekkel. A beszédben háláját és örömét fejezte ki a  lehetőségért, miszerint számukra is megadatik ettől fogva a hintázás öröme, korlátaik tágítása és a fejlődés lehetősége. Szombat délutántól a Kossuth-kert immár nem csak a levegőzés színhelye lehet, hanem a kikapcsolódásé is. Szavait Kalkuttai Szent Teréz szavaival zárta: "Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretet fektetünk az adásba."

Az ünnepség utolsó előtti momentumaként Barta Barnabás plébános áldotta meg a játékeszközt és a jövőbeli használóit egyaránt. A záró gondolatokat a Máltai Szeretetszolgálat vezetője, Pallai Kristóf osztotta meg a résztvevőkkel. Háláját és boldogságát fejezte ki amiatt, hogy  a közösség összefogásával megvalósult a várva-várt kezdeményezés, a szeretetszolgálat szellemiségében: a hit védelmében és a rászorulók megsegítésében. 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: